Hírek

XXI. LOGISZTIKAI KONFERENCIA ÉS FÓRUM 2016

mle10516

Az Első Magyar Biztonságvédelmi Klaszter a szervezésben és az eredményes lebonyolítás érdekében aktívan közreműködött a 2016. Február 25-26. között a Hotel Hungaria City Centerben megrendezésre kerülő XXI. LOGISZTIKAI KONFERENCIA ÉS FÓRUM 2016 című rendezvényen.

A konferencia témája a Biztonságos ellátási lánc volt.

A szakértői kör megjelenése érdekében mozgósítottuk tagságunkat, illetve partnereinket.

A nemzetközi hátteret Dr. Miroslav Radojicic biztonsági szakértő, szerb partnerünk és munkatársai biztosították jelenlétükkel, illetve előadásukkal. Klaszterünket Dr. Füzesy István képviselte.

A konferencián a délszláv irányba történő kapcsolatépítés, és ellátási lánc biztonsági fejlesztése érdekében klaszterünk közvetítésével a MLE és a biztonsági terület, valamint a SZVMSZK között két és többoldalú megbeszélések zajlottak.

 A folytatás érdekében megteremtettük a további kapcsolattartás lehetőségét. A folytatás konkrét iránya jelenleg kidolgozás alatt van.

MLE_beszamolo


 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel történt együttműködésünk

A Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék gondozásában működő biztonsági szakirány együttműködő partnereinek – köztünk Klaszterünknek – köszöntet mondott. 

KÖSZÖNŐLEVÉL


Klaszterünk a halászléfesztiválon

bogracsok

Ismét kellemes napot töltöttünk el a nemzetközi halászléfesztiválon egy finom halászlé mellett 2015. szeptember 5-én. 

11989498_1029309770442542_1071855588_o

 20150905_151322

 

 

 

 

 

 

 


 

A magánbiztonság aktuális kérdései

2015. február 17-én Szegeden a Megyeházán a magánbiztonság és a terrorfenyegetettség volt rendezvényünk fő témája. 

20150217_2

A Szegedma.hu cikke itt érhető el: Jó biznisz a háború – privát biztonsági cégek a világ összes csataterén


 

Idén is halászleveztünk a Tisza partján

Immár harmadik alkalommal láttuk vendégül tagjainkat és partnereinket a XVIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál keretében megtartott halászléfőzésen. 

IMG_20140906_115838[1]

IMG_20140906_115858[1]

 

 

 

 

 

 Cikk a Szegedma.hu oldalán.


 

Klaszterünk kiállított a Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásáron Szabadkán 

Nyolcadik alakalommal került megrendezésre 7 ország mintegy 200 kiállítójával Szabadkán a Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár, melyen Klaszterünk és a Térségi Klaszterek Szövetsége képviseltette magát. 

stand 


Magánbiztonsági szakmai nap

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) által megrendezett magánbiztonsági szakmai napon az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter is bemutatkozott. 

Cikk  a SzegedMa oldalán és az NKE oldalán

NKE


Lezárult képzési pályázatunk

Az erről szóló sajtóközlemény itt olvasható:  TÁMOP sajtóközlemény_EMPBK

TAMOP

 


A Klaszter új irodájának megnyitója

Magánbiztonsági hátterű nemzetközi együttműködési megállapodások aláírására került sor a szegedi biztonságvédelmi klaszter új irodájában.

DSC_0059

Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter irodát nyitott Szegeden a Dózsa György utcában, ahol külföldi biztonsági cégek, szervezetek írtak alá együttműködési megállapodást január 29-én. A magyarországi Patent Holding a szerb Eurosecurityval kötött együttműködési szerződést, míg a klaszter az osztrák EURODET-tel, egy magánnyomozókat képző akadémiával ír alá kontraktust. A megállapodást szerb részről az Eurosecurity képviseletében Miroslav Milosevic írta alá, osztrák részről pedig Markus Schwaige.

A rendezvény során Német Ferenc, az SZVMSZK elnöke kiemelte a határokon átívelő összefogás jelentőségét: nagy lépést jelent a szakmában, hogy hazai és külföldi cégek összefogva tudnak dolgozni, hiszen ebben a szakmában elengedhetetlen a külföldi kapcsolat. A szerb-magyar közös munkában rejlő lehetőségeket értékelve a felek hangsúlyozták: az uniós csatlakozás küszöbén álló Szerbia a pénzintézeti biztonság területén sokat tanulhat a magyar partnertől, különösen az EU-s szabványok betartását illetően. A résztvevők célul tűzték ki, hogy a klaszter a három érintett ország együttműködésére alapozva kezdeményezze a határon átnyúló magánbiztonsági munkát támogató szabályzók és a megvalósítások egységesítését; valamint az uniós szintű erkölcsi és anyagi támogatási lehetőségek kialakítását.


Lezárult a klaszterfejlesztési pályázatunk

D_tabla_Klaszter_kicsi

Sajtóközlemény


Az új képzési rendszer

Meghívó


Sport és biztonság


Halászléfesztivál a Klaszterrel


Az EMPBK a SZIN-en

SZIN

 Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter is kitelepült a Szegedi Ifjúsági Napokra, ahol egyetemista aktivisták segítségével a biztonságos szórakozással kapcsolatos kérdésekről tájékoztatják a fiatalokat.


Meghívó az “AKTUÁLIS BIZTONSÁG” című konferenciára

Ezúton tisztelettel meghívom az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter által megrendezésre kerülő „AKTUÁLIS BIZTONSÁG” című rendezvényre. Ezúttal is igyekszünk a biztonsági szakmában közvetlenül, vagy közvetve dolgozókat közelebb hozni a gazdaság más területén érdekelt vállalkozásokhoz, kibővítve mindezt nemzetközi kapcsolatokkal, határon átnyúló programokkal. Ezúttal a bankbiztonság, biztosítási csalások és az oktatás témaköre kerül előtérbe.

Meghívó | Sajtóhírek a konferenciáról


Befejeződtek a stratégiai workshopok

2011. őszén az EuroMenedzser Kft. vezetőjével, Szügyi Györggyel közös munka vette kezdetét, amelynek során több alkalommal a Klaszter jövőképének és célrendszerének kialakításán ötletelek együtt a Klaszter tagjai.


Az EMPBK bemutatkozó rendezvénye

2011. október 27-én megrendezésre került a Forrás Hotelben bemutatkozó rendezvényünk. A Klaszter részéről dr. Laborczy Éva tartott előadást az aktuális pályázati lehetőségekről.